Vejce plněná masovou pěnou
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 1kusPaprika zelená
- 150gramůMaso mleté - mix
- 70gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkySardelová pasta
- 20gramůPetržel - nať
- 200gramůRajčata
- 60gramůSalát hlávkový
- 1kusCitrony
- 0,5špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusKapie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Po 10 minutách vaření vejce scedíme, opláchneme ve studené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vybrané žloutky dáme do misky, spolu s nakrájenou paprikou, mletým masem, máslem, smetanou a sardelovou pastou vyšleháme na hladkou pěnu. Tu dochutíme opatrně solí, pepřem, přimícháme drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Poté směs vložíme do cukrářského sáčku s hrubou trubičkou a ozdobně nastříkáme do důlků po žloutcích.
- 2Na dezertní talíře aaranžujeme na kolečka nakrájená rajčata, listy hlávkového salátu, do středu položíme vždy naplněnou půlku vejce. Povrch pěny ozdobíme tenkým plátkem citrónu a tenkými pásky červené kapie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.