Vejce plněná šunkovým krémem
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 5kusůŘedkvička
- 1lžičkaPapriková pasta sladká
- 1šálekPetržel - nať
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 2kusyOkurky nakládané
- 150gramůŠunka drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme, rozpůlíme, žloutky opatrně vyjmeme a vložíme do mixéru. Ke žloutkům přidáme jemně nakrájenou šunku, smetanu, vše rozmixujeme. Krém vložíme do misky, přidáme jemně pokrájené okurky, petrželku nadrobno nasekanou, osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, paprikový protlak. Vše řádně promícháme, pokud je krém moc hustý, přidáme trochu smetany.
- 2Krémem naplníme půlky vajec (cukrářským sáčkem s hvězdicovým nástavcem), vyskládáme na tác a vložíme do ledničky vychladit.
- 3Větší mísu vyskládáme omytými a osušenými listy ředkviček, na ně upravíme naplněná vejce, ozdobíme plátky ředkviček a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.