Vejce plněná telecím mozkem
45 min.
Ingredience
- omáčka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryZakysaná smetana
- 0,25špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1kusTelecí mozek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 10kusůVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
493 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a každé rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které dáme do misky a rozmačkáme.
- 2Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený telecí mozek, petrželku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. K této směsi přidáme rozmačkané žloutky, dobře promícháme a plníme půlky vajec, které pak poskládáme na talíř.
- 3Připravíme omáčku: ušleháme žloutek, přidáme k němu zakysanou smetanu a nastrouhaný česnek. Dobře promícháme.
- 4Omáčkou přelijeme plněné půlky vajec a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.