Vejce plněná tuňákem
18 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 120gramůTuňák v oleji
- 1lžíceSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceMajonéza
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
246 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, pažitku jemně nasekáme, z tuňáka slijeme olej.
- 2Uvařená vejce rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V míse rozmixujeme žloutky s tuňákem a smetanou, přimícháme majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- 3Pěnu pomocí cukrářského sáčku plníme do bílků, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.