Vejce po dijonsku
30 min.

Ingredience
- 90gramůŠalotka
- 10gramůEstragon
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
630 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu.
- 2Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple.
- 3Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku.
- 4Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
- 5Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.