Vejce po dijonsku

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
630 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu.
  • 2
    Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple.
  • 3
    Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku.
  • 4
    Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
  • 5
    Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.