Vejce po francouzsku
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHouby čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTvaroh tvrdý
- 1šálekVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.
- 2Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.
- 3Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.