Vejce rancheros

45 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortilly nakrájíme na dlouhé proužky a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 2
    Chilli papričky napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až slupka zčerná. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme, necháme 20 minut zapařit. Oloupeme slupku, vyjmeme semínka a nakrájíme na jemno.
  • 3
    Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme rozdrcený česnek, jarní cibuli nasekanou najemno a smažíme 2 - 3 minuty do měkka. Vmícháme spařené, oloupané a nakrájené rajče a dusíme ještě 3 - 4 minuty, pak vmícháme nakrájené chilli, podusíme ještě minutu.
  • 4
    Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až začnou tuhnout, vlijeme smetanu, aby se proces tuhnutí zpomalil a směs byla spíše krémová než pevná.
  • 5
    Přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Proužky tortilly nandáme na talíře a rozložíme na ně vejce. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.