Vejce rancheros
45 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 2kusyTortilla
- 2kusyChilli paprička
- 1kusRajčata
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tortilly nakrájíme na dlouhé proužky a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 2Chilli papričky napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až slupka zčerná. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme, necháme 20 minut zapařit. Oloupeme slupku, vyjmeme semínka a nakrájíme na jemno.
- 3Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme rozdrcený česnek, jarní cibuli nasekanou najemno a smažíme 2 - 3 minuty do měkka. Vmícháme spařené, oloupané a nakrájené rajče a dusíme ještě 3 - 4 minuty, pak vmícháme nakrájené chilli, podusíme ještě minutu.
- 4Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až začnou tuhnout, vlijeme smetanu, aby se proces tuhnutí zpomalil a směs byla spíše krémová než pevná.
- 5Přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Proužky tortilly nandáme na talíře a rozložíme na ně vejce. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.