Vejce s barevným tvarohovým krémem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
947 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Poté je zchladíme,
  • 2
    oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.
  • 3
    Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masité papriky červenou, zelenou a žlutou omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a z každé poloviny nakrájíme tenké proužky, které odložíme na ozdobu.
  • 4
    Do mísy dáme jemný tvaroh a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém, postupně do něj zašleháme prolisovaný česnek a sůl s křenem.
  • 5
    Tento základní krém si rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.
  • 6
    První růžový krém si vytvoříme tak, že do tvarohového krému zašleháme 0.5 lžičky sladké červené papriky.
  • 7
    Na druhý krém se žlutou barvou si žloutky utřeme s taveným sýrem a zašleháme je do tvarohového krému.
  • 8
    K třetímu krému se zelenou barvou si omyjeme petrželovou nať, kterou rozmixujeme, nebo velmi drobně pokrájíme a zašleháme do třetí části tvarohového krému.
  • 9
    Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček a ozdobíme je nakrájenými barevnými paprikami. Servírujeme je na míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.