Vejce s brynzou
30 min.
Ingredience
- 130gramůSýr Brynza
- 15gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
304 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme a část nalijeme do 4 misek. Na dno rozdělíme brynzu. Po jednom vejci dáme připravených misek. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme 1 polévkovou lžící smetany.
- 2Misky dáme na hluboký pekáč a zalijeme do půlky vřelou vodou.
- 3Pečeme 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až bílky zbělají, ale žloutky ještě zůstanou měkké.
- 42 minuty před skončením pečení vejce posypeme malým množstvím petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.