Vejce s garnáty
45 min.
Ingredience
- 100gramůGarnát obecný
- 30gramůSolamyl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaKari koření
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
41 mg
Cukr
672 mg
Postup přípravy
- 1Solamyl rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání jej vlijeme do vroucího mléka. Necháme vzkypět, osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením.
- 2Do směsi přilijeme smetanu, přidáme rozmrazené garnáty, vše promícháme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Přelijeme vejci rozkvedlanými se solí, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.