Vejce s kari
40 min.
Ingredience
- 1šálekBešamel
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceKari koření
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
477 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a po šířce rozkrojíme.
- 2Do bešamelu vmícháme kari koření. Z vajec vyjmeme žloutky, prolisujeme je a vmícháme do 1/3 bešamelu s karí. Směsí naplníme půlky bílků.
- 3Naplněné bílky vyrovnáme do zapékací mísy, zalijeme zbylou omáčkou smíchanou se smetanou a zapečeme asi 10 minut v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.