Vejce s konzervovaným hovězím masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Maso pokrájíme na stejně velké kusy, cibuli oloupeme a nasekáme, papriku očistíme a rovněž nasekáme.
  • 2
    Ve větší míse smícháme maso, brambory, cibuli, papriku, mléko, mouku a lžíci nasekané petrželky. Směs mírně osolíme.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme směs a vařečkou ji zatlačíme. Opékáme asi 10 minut, až se spodní strana zbarví do hněda.
  • 4
    Lžící vytlačíme do hmoty čtyři důlky, do každého rozklepneme jedno vejce. Zvýšíme teplotu, pánev zakryjeme a 6 minut smažíme, až vejce ztuhnou.
  • 5
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.