Vejce s konzervovaným hovězím masem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyBrambory
- 1kusPaprika zelená
- 4lžíceMléko plnotučné
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůHovězí ve vlastní šťávě
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Maso pokrájíme na stejně velké kusy, cibuli oloupeme a nasekáme, papriku očistíme a rovněž nasekáme.
- 2Ve větší míse smícháme maso, brambory, cibuli, papriku, mléko, mouku a lžíci nasekané petrželky. Směs mírně osolíme.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme směs a vařečkou ji zatlačíme. Opékáme asi 10 minut, až se spodní strana zbarví do hněda.
- 4Lžící vytlačíme do hmoty čtyři důlky, do každého rozklepneme jedno vejce. Zvýšíme teplotu, pánev zakryjeme a 6 minut smažíme, až vejce ztuhnou.
- 5Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.