Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůMajonéza
- 20gramůKřen
- 20mililitrůHořčice
- 2kusyMrkev kořen
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Nakrájíme podélně na půlky, rozložíme na tác a posolíme. Vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme hořčici a nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Čerstvou mrkev nastrouháme na struhadle na tzv. slámové proužky nebo nakrájíme ručně. Rozložíme mezi jednotlivá vejce a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou
Vynikající předkrm a nejvíce nám chutnala omáčka 😁