Vejce s ovesnými vločkami
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůSlanina vepřová
- 4lžíceOvesné vločky
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
983 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky namočíme na 30 minut do studeného mléka.
- 2Slaninu rozkrájíme nadrobno, rozpustíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Po chvíli přilijeme rozšlehaná vejce, která jsme promíchali s vločkami, osolíme a mícháme, až vejce ztuhnou.
- 3Hotový pokrm opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.
- 4Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.