Vejce s rajčaty na oleji

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli spolu s připravenými rajčaty podusíme na oleji, až se šťáva z poloviny vydusí.
  • 2
    Vzniklou horkou kaši upravíme na nahřáté talíře, na povrch položíme rozpůlená, na hniličku uvařená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2015
Vejce s rajčaty na oleji
Je to jedna z nejlepších pochoutek uvařených z rajčat, kterou jsem kdy jedla. Receptu dávám pět hvězdiček a musím ho doporučit k vyzkoušení.