Vejce s rýží kari
50 min.
Ingredience
- 1šálekRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKari koření
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
454 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením.
- 24 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme do nich uvařenou rýži a do středu rýže vyhloubíme důlek. Rozklepneme do něj vejce, osolíme a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě.
- 3Když vejce ztuhnou, posypeme je nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a ještě krátce zapečeme.
- 4Pokrm podáváme v zapékacích miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.