Vejce s rýží kari

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
454 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením.
  • 2
    4 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme do nich uvařenou rýži a do středu rýže vyhloubíme důlek. Rozklepneme do něj vejce, osolíme a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě.
  • 3
    Když vejce ztuhnou, posypeme je nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a ještě krátce zapečeme.
  • 4
    Pokrm podáváme v zapékacích miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.