Vejce se špenátovou pěnou

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme v osolené vodě (max 8 minut) a ihned ochlazujeme ve studené vodě. Špenátové listy dobře propereme a ve vroucí vodě povaříme asi 2 minuty, zcedíme a ihned proplachujeme ve studené vodě. Necháme okapat a pokrájíme najemno. Vystydlá vejce oloupeme a opatrně v půlce rozkrojíme tak, aby žloutek zůstal celý. Seřízneme také oba konce, aby vejce bylo stabilní při servírování. V misce rozmačkáme žloutky, přidáme pokrájený špenát, majonézu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny. Směs vložíme do cukrářského sáčku a naplníme půlky vajec. Pokládáme rovnou na servírovací mísu, zakryjeme utěrkou a dáme vychladit do lednice. Před servírováním ozdobíme každé vejce malým lístkem špenátu a okraje mísy poklademe kolečky rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.