Vejce v masovém vývaru se sherry

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželovou nať opláchneme a nadrobno nasekáme. Telecí vývar a sherry nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme petrželku a vaříme zvolna asi 5 minut.
  • 2
    Vejce opatrně vyklepneme do vývaru a dál zvolna necháme táhnout asi 3 minuty, dokud bílek neztuhne. Vývar s vejci už by se neměl vařit.
  • 3
    Když je bílek pevný, vejce z vývaru vylovíme a přendáme každé do jedné nahřáté misky.
  • 4
    Vývar opět přivedeme k varu a vaříme tentokrát na silném ohni asi 5 minut.
  • 5
    Vejce zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s plátky bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.