Vejce v masovém vývaru se sherry
25 min.
Ingredience
- 3lžícePetržel - nať
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 75mililitrůSherry brandy
- 150mililitrůVývar telecí
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať opláchneme a nadrobno nasekáme. Telecí vývar a sherry nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme petrželku a vaříme zvolna asi 5 minut.
- 2Vejce opatrně vyklepneme do vývaru a dál zvolna necháme táhnout asi 3 minuty, dokud bílek neztuhne. Vývar s vejci už by se neměl vařit.
- 3Když je bílek pevný, vejce z vývaru vylovíme a přendáme každé do jedné nahřáté misky.
- 4Vývar opět přivedeme k varu a vaříme tentokrát na silném ohni asi 5 minut.
- 5Vejce zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s plátky bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.