Vejce v omáčce kari

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
950 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.
  • 3
    Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.