Vejce v omáčce kari
40 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 2decilitryMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůRýže dušená
- 1lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
950 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.
- 3Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.