Vejce v sýrové omáčce
25 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůSýr Čedar
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
431 mg
Cukr
551 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme naměkko, zchladíme a oloupeme.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme vývarem a krátce povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Omáčku zvolna prohřejeme a vložíme do ní vejce.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.