Vejce v sýrové omáčce

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
431 mg
Cukr
551 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme naměkko, zchladíme a oloupeme.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme vývarem a krátce povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Omáčku zvolna prohřejeme a vložíme do ní vejce.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.