Vejce z trouby
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCibulka jarní
- 230gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCuketa
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůChléb toastový
- 8kusůVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky, chléb také.
- 2V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a podusíme na něm cibuli, přidáme žampiony, cuketu a dusíme ještě 5 minut. Pak vmícháme celozrnný toustový chléb bez kůrky, tak, aby se spojil se žampiony a cuketou. Směs osolíme a opepříme.
- 3Čtyři ploché misky na zapékání vymažeme máslem. Ke směsi přidáme polovinu nasekané petrželky, promícháme a rozdělíme do misek. Vejce rozmícháme, osolíme, opepříme a zalijeme jimi chlebovou směs.
- 4Dáme misky asi na 10 minut do trouby předehřáté na 210 °C a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
- 5Hotová vejce ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.