Vejce zapečená ve špenátu

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
513 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanou, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a za stálého míchání dusíme.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme vrstvou syrového másla, vlijeme podušený špenát a povrch urovnáme. Do špenátu uděláme obrácenou sběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vajíčko. Mísu opatrně vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se vejce srazí. Poté posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.