Vejce zapečená ve špenátu
45 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka polohrubá
- 350gramůŠpenát mražený
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
513 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanou, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a za stálého míchání dusíme.
- 2Zapékací mísu vytřeme vrstvou syrového másla, vlijeme podušený špenát a povrch urovnáme. Do špenátu uděláme obrácenou sběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vajíčko. Mísu opatrně vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se vejce srazí. Poté posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.