Vejce zapékaná s houbami
65 min.
Ingredience
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2šálkyZakysaná smetana
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 3kusySardelová pasta
- 1šálekHříbky čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
73 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
272 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvařená vejce rozpůlíme příčně, žloutky vydlabeme a seřízneme špičky, aby nám vejce stála.
- 2Žloutky prolisujeme, přidáme sardelky, lžičku hořčice, lžíci másla a utřeme.
- 3Připravenou směsí naplníme bílky a vložíme do vymaštěné zapékací misky.
- 4Houby očistíme, nakrájíme na jemno, osolíme a podusíme na lžíci másla.
- 5Smícháme smetanu s moukou, osolíme, přidáme houby a nalijeme na vejce v misce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
- 6Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.