Vějířové brambory s Parmezánem
65 min.

Ingredience
- 1200gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme utěrkou, do každé uděláme ostrým nožem hluboké zářezy asi 3 mm od sebe po celé délce, ale úplně je nedokrojíme. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, rozlijeme i po stěnách pekáčku, přiložíme brambory v jedné vrstvě zářezy nahoru, osolíme, opepříme, pokapeme máslem ze dna pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Přibližně 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným Parmezánem, pokapeme máslem ze dna pekáčku a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.