Velikonoční beránek z kynutého těsta

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme do pěny máslo, žloutky, špetku soli, citronovou kůru, vanilkový a moučkový cukr. Třeme asi 20 minut.
  • 2
    Do této hmoty pak přidáme kvásek a vmícháme prosátou mouku. Přidáme rozinky a oloupané, najemno nasekané mandle.
  • 3
    Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
  • 4
    Vymastíme si formu na beránka a vysypeme hrubou moukou či strouhankou, Těsto dáme do formy, upravíme jej a necháme ještě 15 minut vykynout.
  • 5
    Pak přiklopíme horní částí formy a dáme péct do předehřáté trouby.
  • 6
    Asi po 30 minutách formu opatrně obrátíme a pečeme beránka z druhé strany, aby byl upečený z obou stran.
  • 7
    Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, pak beránka opatrně vyklopíme, oči mu uděláme z rozinek či koření, pocukrujeme a okolo krku zavážeme stužku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.