Velikonoční hovězí polévka se špenátem
65 min.
Ingredience
- 500litrůVoda pitná
- 350gramůHovězí žebra
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 6kusůPepř černý celý
- 250mililitrůŠpenát listový čerstvý
- 0,5kusCibule
- 0,25lžičkaSůl
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Na vaření vajec
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso s kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce. Listový špenát spaříme a nasekáme nadrobno. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, kterou do jíšky zašleháme a spolu se špenátem alespoň 15 minut povaříme, osolíme a opepříme. V mezičase uvaříme vejce natvrdo.
- 2Polévku servírujeme se čtvrtkami vajíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.