Velikonoční knedlíky s uzeným masem
45 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová uzená plec
- 1kusCibule
- 550gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceStrouhanka
- 4lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky jemně nasekáme.
- 2Uvařené uzené maso umeleme, smícháme s cibulí a společně osmažíme na oleji a odstavíme. Přimícháme rozšlehaná vejce, bylinky, sůl, smetanu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, podle potřeby přidáme strouhanku.
- 3Z těsta tvarujeme knedlíky velikosti vajec a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme zhruba 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.