Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa
20 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusRajčata
- 40mililitrůVíno bílé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůMaso mleté - mix
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaZázvor mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
709 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, ve víně rozšleháme sójovou omáčku, worcester, cukr, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř.
- 2Do mletého masa vlijeme směs vína, přidáme petrželovou nať, mouku a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout.
- 3Ze směsi tvarujeme menší karbanátky do podoby slepičích vajec a pomalu je ze všech stran smažíme na rozpáleném oleji.
- 4Talíře vyložíme listy omytého salátu a vajíčka servírujeme na plátcích omytého rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.