Velikonoční lívance s kopřivami
18 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 4stroužkyČesnek
- 5lžicKopřiva
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
745 mg
Cukr
414 mg
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a drobně posekáme, sýr nastrouháme.
- 2V míse ušleháme v mléce žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem. Přimícháme sůl, majoránku, česnek, kopřivy, promícháme a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Z těsta na vymazaném lívanečníku usmažíme z obou stran lívance, které hned po usmažení sypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.