Velikonoční nádivka s pivem
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová uzená plec
- 6kusůRohlíky bílé
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2šálkyKopřiva
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1špetkaKmín mletý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
12 g
Cukr
836 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme pivem. Kopřivy spaříme a nasekáme, maso nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, máslo rozpustíme.
- 2K namočeným rohlíkům přidáme maso, máslo, kopřivy, žloutky, citronovou kůru, sůl, koření a dobře promícháme. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků, navrstvíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě, až nádivka zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.