Velikonoční nádivka se sádlem
60 min.
Ingredience
- 200gramůUzené maso vařené
- 8kusůRohlíky bílé
- 40gramůKopřiva
- 20gramůPetržel kudrnka
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSádlo škvařené
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůPárky Frankfurtské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
377 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.
- 2Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.