Velikonoční nádivka se sádlem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
377 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.
  • 2
    Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.