Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby
21 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVývar z hovězích kostí
- 2kusyŽemle tuková
- 20gramůKopřiva
- 150gramůMoravské uzené maso
- 100gramůKuřecí maso vařené
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
378 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Uzené i vařené maso nakrájíme na malé kousky, kopřivy nasekáme, nakrájené žemle namočíme do vývaru, vejce rozšleháme se solí, pepřem a všechny suroviny promícháme.
- 2Skleněnou mísu dobře vymažeme máslem, připravenou směs rozložíme do mísy, kterou vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme víkem a necháme 6 minut dusit. Hotovou nádivku vytáhneme z trouby, přikrytou 2 minuty necháme odležet, po vychladnutí krájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.