Velikonoční noky - štorchany s brynzou a slaninou
65 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1,1litryMléko plnotučné
- 4kusyRohlíky bílé
- 3,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceSádlo škvařené
- 200gramůSýr Brynza
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Vápník
255 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme 400 g brambor,dáme je do litru vody a vaříme doměkka asi 20 minut. Slijeme je, druhý den oloupeme a jemně nastrouháme.
- 2Omyjeme a oloupeme 400 g syrových brambor, jemně je nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a smícháme s vařenými bramborami. Přidáme podle potřeby 0.5-1 dl horkého mléka, na kostičky nakrájené rohlíky, sůl, pepř a těsto dobře promícháme. Těsto by mělo být polotuhé.
- 3V hrnci přivedeme k varu 1 litr mléka s 1.5 lžičkou soli. Z těsta pomocí dvou lžic vykrajujeme noky - štorchany, které vhazujeme do pomalu vařícího osoleného mléka. Jeden štorchan vyjmeme a roztrhneme vidličkou, je-li uvařený. (Vaříme je přibližně 2-4 minuty.)
- 4Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi vysmažíme slaninu na zlaté škvarky, pak k nim přidáme 2 lžíce sádla.
- 5Uvařené štorchany vyjmeme drátěnou naběračkou, necháme okapat a na talířích je zalijeme horkým sádlem se škvarky, ozdobíme rozdrobenou brynzou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.