Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem.
  • 2
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle.
  • 3
    Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu.
  • 4
    Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
  • 6
    Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.