Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 3kusyPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem.
- 2Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle.
- 3Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu.
- 4Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
- 6Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.