Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
63 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme si máslo a za stálého míchání do něj vmícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku.
  • 2
    Karotku nakrájíme na nudličky, hrachové lusky překrájíme. Do vroucí vody vložíme lusky, pět minut povaříme, poté přidáme karotku a vaříme doměkka. Vývar ze zeleniny přecedíme do rendlíku s jíškou a rozšleháme. Zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Do vývaru s jíškou zašleháme smetanu, přidáme sůl, pepř a alespoň 15 minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme okapanou zeleninu.
  • 3
    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pažitku jemně nasekáme. V míse ušleháme pevný sníh z bílků, vmícháme rozšlehané žloutky s citronovou šťávou, vmícháme Solamyl, pažitku, osolíme a opepříme.
  • 4
    Omelety usmažíme současně na másle na dvou pánvích.
  • 5
    Omelety přeložíme a servírujeme pokladené zeleninovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.