Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem
55 min.
Ingredience
- 160gramůKarotka
- 160mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 160gramůHrachové lusky
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na jíšku
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- Na omeletu
- 25gramůSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
63 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme si máslo a za stálého míchání do něj vmícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku.
- 2Karotku nakrájíme na nudličky, hrachové lusky překrájíme. Do vroucí vody vložíme lusky, pět minut povaříme, poté přidáme karotku a vaříme doměkka. Vývar ze zeleniny přecedíme do rendlíku s jíškou a rozšleháme. Zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Do vývaru s jíškou zašleháme smetanu, přidáme sůl, pepř a alespoň 15 minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme okapanou zeleninu.
- 3Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pažitku jemně nasekáme. V míse ušleháme pevný sníh z bílků, vmícháme rozšlehané žloutky s citronovou šťávou, vmícháme Solamyl, pažitku, osolíme a opepříme.
- 4Omelety usmažíme současně na másle na dvou pánvích.
- 5Omelety přeložíme a servírujeme pokladené zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.