Velikonoční podkrkonošská
0 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 2decilitryMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1500mililitrůVoda pitná
- 1kusKráličí maso
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1784 kcal
Bílkoviny
217 g
Tuky
83 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kůzlečí kořínek nebo králičí vnitřnosti a hlavu, osolíme, vložíme do vody, přidáme cibuli, koření a vaříme doměkka.
- 2Vyndáme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru.
- 3Do vývaru zavaříme mouku rozmíchanou ve vodě.
- 4Necháme povařit, okyselíme, přilijeme mléko se žloutkem a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.