Velikonoční řízky s vejci
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4plátkyŠunka dušená
- 2kusyVejce slepičí
- Na obalení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 100gramůStrouhanka
- Na smažení
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
640 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.
- 3Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.
- 4Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.