Velikonoční salát
18 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1,2litryVoda pitná
- 3kusyCibulka jarní
- 150gramůMajonéza
- 60gramůOmáčka tatarská
- 60gramůJogurt bílý
- 1lžíceŘeřicha
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
475 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, cibulky drobně pokrájíme i s natí, pažitku a řeřichu jemně nasekáme, majonézu, jogurt a tatarskou omáčku vymícháme. Vejce nakrájíme na kostičky, přidáme cibuli, pažitku, řeřichu, směs s majonézou, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Pod fólií v chladničce necháme salát alespoň půl hodiny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.