Velikonoční sekanina s hovězím masem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůRohlíky bílé
- 5kusůVejce slepičí
- 6decilitrůMasový vývar
- 250gramůVepřové maso libové
- 400gramůUzené maso vařené
- 250gramůHovězí maso vařené
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 2špetkyMuškátový květ
- 40gramůDroždí
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1282 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
90 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem.
- 3Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout.
- 4Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku.
- 5Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.