Velikonoční sekanina s hovězím masem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1282 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
90 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem.
  • 3
    Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout.
  • 4
    Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku.
  • 5
    Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.