Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou
40 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 120gramůPórek
- 2kusyBujón slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůRajčatová šťáva
- 2lžícePažitka
- 1,3litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme.
- 2Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme.
- 3Polévku podáváme s pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.