Velikonoční špenátový dort
65 min.
Ingredience
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500gramůSýr Ricotta
- 80gramůSýr Parmezán
- 8kusůVejce slepičí
- 450gramůListové těsto
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
821 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme omytý špenát, okořeníme, vmícháme 2 vejce, ricottu a 40 g nastrouhaného sýru.
- 2Listové těsto rozválíme na 2 pláty. Jedním vyložíme máslem vymazanou dortovou formu tak, aby těsto přečnívalo přes okraj. Naplníme připravenou špenátovou náplní, na ni rozložíme natvrdo uvařená vejce a posypeme zbylým sýrem. Přikryjeme druhým plátem a přečnívající okraje těsta ze spodního plátu srolujeme přes vrchní plát a přitiskneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.