Velikonoční špenátový dort

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
821 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme omytý špenát, okořeníme, vmícháme 2 vejce, ricottu a 40 g nastrouhaného sýru.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na 2 pláty. Jedním vyložíme máslem vymazanou dortovou formu tak, aby těsto přečnívalo přes okraj. Naplníme připravenou špenátovou náplní, na ni rozložíme natvrdo uvařená vejce a posypeme zbylým sýrem. Přikryjeme druhým plátem a přečnívající okraje těsta ze spodního plátu srolujeme přes vrchní plát a přitiskneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.