Velikonoční vaječná hrudka
20 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrMléko plnotučné
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyNové koření mleté
- 1lžícePetržel - nať
- 70gramůKřen
- 2,5decilitrySmetana ke šlehání 30%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
594 mg
Cukr
927 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme 10 vajec, přidáme 1 l mléka, podle chuti sůl (asi 1.5 lžičky), pepř, muškátový oříšek, nové koření a vejce vidličkou rozšleháme.
- 2Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme. Smetanu vyšleháme na hustou šlehačku. Křen oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Přimícháme ho do šlehačky.
- 3Mléko s vejci za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až se nám vejce vysráží. Před dokončením přimícháme petrželku.
- 4Hrnec odstavíme. Do síta vložíme velkou gázu a obsah přecedíme přes gázu, kterou pak svážeme a necháme okapat. Když vaječná hrudka vychladne, vyjmeme ji z gázy a pokrájíme na plátky.
- 5Porce ozdobíme křenovou šlehačkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.