Velikonoční vaječná hrudka

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
594 mg
Cukr
927 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme 10 vajec, přidáme 1 l mléka, podle chuti sůl (asi 1.5 lžičky), pepř, muškátový oříšek, nové koření a vejce vidličkou rozšleháme.
  • 2
    Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme. Smetanu vyšleháme na hustou šlehačku. Křen oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Přimícháme ho do šlehačky.
  • 3
    Mléko s vejci za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až se nám vejce vysráží. Před dokončením přimícháme petrželku.
  • 4
    Hrnec odstavíme. Do síta vložíme velkou gázu a obsah přecedíme přes gázu, kterou pak svážeme a necháme okapat. Když vaječná hrudka vychladne, vyjmeme ji z gázy a pokrájíme na plátky.
  • 5
    Porce ozdobíme křenovou šlehačkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.