Velšský rarebit
20 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 330mililitrůMléko plnotučné
- 5lžicPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 150gramůSýr Čedar
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 8krajícůChléb konzumní
- 0,25lžičkaHořčice
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
60 mg
Cukr
195 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl, hořčici, tabasco a krátce podusíme.
- 2Postupně a za stálého míchání přiléváme mléko, worcester a pivo. Vaříme za stálého míchání 5 minut, až hmota trochu zhoustne. Pak přidáme sýr a mícháme tak dlouho, až se roztaví.
- 3Plech na pečení vyložíme fólii, chlebíčky opečeme a rozložíme vedle sebe na plech. Pomažeme je horkou sýrovou hmotou a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 250 °C s horním ohřevem. Zapékáme asi 3-4 minuty. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.