Venkovská dýňová polévka
30 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5hrnekPomerančová šťáva
- 2lžičkyKari koření
- 1hrstPetržel - nať
- 0,5hrnekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari.
- 2Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.