Venkovská pizza
75 min.
Ingredience
- Náplň
- 100gramůSýr Parmezán
- 2kusyRajčata
- 60gramůMozzarella
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej olivový
- 15gramůDroždí
- 200gramůMouka mandlová
- 180mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V malé nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přilijeme vlažnou vodu a necháme vzejít. Do větší nádoby dáme mouku se solí, olej a vzešlý kvásek. Vše smícháme v tuhé těsto, přendáme na pomoučněný vál a hněteme až je těsto pružné. Vložíme do mísy, zakryjeme a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto vyválíme do kruhu o průměru 25 cm. Lehce vmáčkneme do formy na pizzu a zvedneme okraje.
- 2Těsto posypeme strouhaným Parmezánem a obložíme šunkou, na ni rozdělíme hrubě pokrájená rajčata. Zbylé suroviny smícháme a nalijeme je na rajčata a šunku.
- 3Pečeme 35 minut na nejnižší mřížce trouby na 190°C. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.