Venkovské palačinky
45 min.
Ingredience
- 8kusůPalačinky
- 45gramůSýr Parmezán
- 45gramůMáslo čerstvé
- Náplň
- 130gramůBrokolice
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 45gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaHořčice
- 125gramůSýr Čedar
- 4kusyVejce slepičí
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
699 mg
Postup přípravy
- 1Náplň: růžičky brokolice dáme na 5 minut do vroucí osolené vody. Necháme okapat, propláchneme studenou vodou a dobře scedíme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za občasného míchání
- 3připravíme světlou jíšku. Do jíšky postupně vmícháme mléko. Přivedeme k varu a mícháme. Znovu odstavíme, přidáme hořčici, sýr, dochutíme pepřem a solí. Necháme mírně zchladnout.
- 4Do omáčky zamícháme žloutky. Ušleháme z bílků pevný sníh. Potom jej spolu s růžicemi brokolice vmícháme do sýrové omáčky.
- 5Na střed palačinek dáme sýrovou omáčkou a přes ni lehce přehneme okraje palačinek. Takto připravené je klademe vedle sebe do vymazané zapékací misky. Posypeme strouhaným parmezánem.
- 6Zapečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až náplň ztuhne a palačinky jsou dobře zapečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.