Vepřenky s cibulí (minutka)
35 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 400gramůVepřová plec
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůHořčice
- 50gramůŽemle tuková
- 100mililitrůVoda pitná
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
554 mg
Cukr
476 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme sůl, koření a vše dobře promícháme.
- 2Z připravené hmoty tvarujeme tenčí ploché placičky. Rychle je pečeme po obou stranách do zlatavé barvy.
- 3Každou upečenou vepřenku navrchu potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Vepřenky s cibulí (minutka)
Velmi doporučuji vyzkoušet tohle klasické jídlo, ale na běžný oběd pro dospělého to chce zdvojnásobit dávku ingrediencí. Pouze cibule a hořčice dle chuti. Hodí se jak s bramborem a nějakou zeleninou, tak i třeba jen s chlebem. Pokud nelpíme na minutkové úpravě a připravujeme více porcí, tak se dá připravit krátkým pečením v troubě. Palec nahoru😎