Vepřová játra na bílém víně
30 min.
Ingredience
- 700gramůJátra vepřová
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůKapie sterilovaná
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
567 mg
Postup přípravy
- 1Játra umyjeme, odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme.
- 2Přidáme na kolečka nakrájený česnek, pepř, žampiony, kapii, zalijeme vínem a chvilku podusíme.
- 3Hotová játra před podáváním osolíme a dochutíme šťávou z citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.