Vepřová játra na smetaně
30 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůJátra vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKari koření
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na širší proužky, opepříme, posypeme kmínem a posypeme kari kořením.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji játra osmahneme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše orestujeme. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.
- 3Nakonec játra osolíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.