Vepřová játra s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 1600gramůJátra vepřová
- 10gramůSůl
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 250gramůPórek
- 100gramůSolamyl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůGlutasol
- 500gramůMandle
- 100gramůČesnek
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůHouby černé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůOlej stolní
- 120mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
61 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem.
- 2Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle.
- 3Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.